У Києві на Михайлівській площі співали колядки. Фото: Бориса Корпусенка
З 7 до 19 січня святковими вітаннями прославляють народження Ісуса Христа християни східного обряду, що святкують за юліанським календарем.
Різдво Христове — одне з найголовніших церковних свят, що починається з урочистої літургії Василія Великого. Після служби з самого ранку прийнято ходити із зіркою по домівках, співаючи колядки. Колядники одягають різноманітні костюми та вітають господарів із Різдвом.
Колядники в метро. Фото Вікторії Бабич-Вепрєвої
Мабуть, найкраща традиція Різдва — це проводити час у родинному колі за щирими гостинним столами. У Різдво вся родина й гості сідають за стіл, на якому приготовлені кутя, пироги, узвар та ще деякі святвечірні страви.
Святвечірні страви. Фото Ярослав Вепрєв
У різдвяні свята столицю України відвідують туристи з різних куточків світу. Відсвяткувати Різдво по- українські, насолодитися автентичною їжею можливо в різноманітних закладах столиці. Майя Степова, власниця ресторану сучасної київської кухні розповідає: » Кожного року наш ресторан готує «Різдвяний бранч», що складається з автентичних різдвяних страв.
Різдвяний Бранч. Фото Вікторія Бабич-Вепрєва
Вони популярні не тільки серед іноземців, які ласуючись українськими стравами приєднуються до давніх традицій, але й серед містян, що по різним причинам не можуть приєднатися до різдвяного застілля. Різдвяна кутя- страва не тільки святкова. Її смак повертає кожного до сімейного кола та близьких де б ви не перебували.
Різдвяна кутя. Фото ресторану «Глек»
Насолодитися різдвяною атмосферою столиці можливо, передивляючись фоторепортаж далі.
У Києві на Михайлівській площі співали колядки
Вікторія Бабич-Вепрєва, Фото Бориса КОРПУСЕНКА,